Ivana Pustějovská

novinářka

 

pohlaví: žena

poznámka:
NK ne - 2021/10

Ivana Pustějovská

Několik let pracovala jako redaktorka v novinách, nejprve v Moravskoslezském dni, posléze v Mladé frontě Dnes. Od léta 2003 působila v Českém rozhlase Olomouc, od ledna 2013 do konce listopadu 2014 vedla redakci Centra zpravodajství.
Autorkou rozhlasového cyklu dokumentů o významných Moravanech - Všichni naši rodáci. Společně s Radkou Kvasničkovou připravovala „příběhy žen, které stojí za to slyšet“ neboli pořad Ženský svět (Zdena Mašínová, socioložka Jiřina Šiklová, spisovatelka Lenka Reinerová, bylinkářka a podnikatelka Jarmila Podhorná, biskupka Jana Šilerová, canisterapeutka Hana Mösnerová, politička Iveta Radičová).
Spolu s Radkou Kvasničkovou dokumenty pro Český rozhlas, společně s režisérem Michalem Burešem přípravě Životopisů, autorkou scénářů o životě spisovatele Franze Kafky, herečky Grety Garbo a tanečnice a špiónky Maty Hari.
V roce 2011 pro Český rozhlas 2 scénář pro pětidílnou četbu, ze vzpomínek herečky Lídy Baarové, jak je v knize Útěky zaznamenal Josef Škvorecký.
Ocenění.
2000 - První místo v novinářské soutěži Příběh uprchlíka vyhlašované Úřadem vysoké komisařky OSN pro uprchlíky v Praze (za společný text s Petrem Orságem)
2002 - První místo - Lokální novinářská cena nadace Konrada Adenaura a týdeníku Prager Zeitung za sérii článků na téma rozšiřování EU a téma česko-německé vztahy
2003 - První cena Vládního výboru pro zdravotně postižené za publicistické dílo propagující problematiku zdravotního postižení
2005 - První místo v kategorii rozhlas v soutěži Příběh uprchlíka, kterou pořádá Vysoký komisariát OSN pro upchlíky. Cena za díl z dokumentárního cyklu Všichni naši rodáci, který zachytil životní osudy spisovatelky Eriky Pedretti.
2011 - Spolu s Radkou Kvasničkovou od předsedy vlády České republiky Čestné uznání Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za pořad z cyklu Ženský svět o canisterapeutce Haně Mösnerové - léčba Baziliškem aneb canisterapie.
2013 - spolu s Radkou Kvasničkovou cena Rady vlády ČR v rozhlasové kategorii za publicistické práce zaměřené na problematiku zdravotního postižení za dokument Srdcem a rozumem proti nespravedlnosti světa z cyklu Dobrá vůle.
zdroj - rozhlas.cz. 2015/05

Ivana Pustějovská

katalog autorský
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2000   Monogramista T. D: Tédéčko 2000, O.K.O. Agency / Agentúra O.K.O., Bratislava (Bratislava)
podřazený dokument
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  1998   Aparát je pro mě clona, tvrdí Hana Hamplová, Mladá fronta Dnes
  1998   Kontroverzní Bromová nabízí růžové zvíře, Mladá fronta Dnes
  1998   Připadám si jako tajný agent, vzkazuje fotografka Veronika Bromová z New Yorku, Mladá fronta Dnes
  2001   Malířův svět byla také hvězda Orion, Mladá fronta Dnes (Příloha Střední Morava Dnes), 12.ročník, 62.číslo, 4-4
  2002   Architektura má člověku dávat naději, Mladá fronta Dnes
  2003   Caesar vystavil Sekalovy práce, Mladá fronta Dnes, 14.ročník, 132.číslo
  2006   Hádala se duše s tělem (Koláž rozhovorů s Vladimírem Havlíkem), Vladimír Havlík: Soft Spirit, 220-223