Vincent Chignier

ilustrátor, grafik

 

národnost: francouzská
pohlaví: muž

web: vincentchignier.com

poznámka:
NK ne - 2018/09

Vincent Chignier

Původně samouk, Vincent Chignier je umělcem mnohostranného zaměření (scénografie, kulisy a dekorace, ilustrování knížek). Studujíc výtvarné umění na pařížské Sorbonně, je ovlivněn také svým primárním studiem řezbářství/ truhlářství. Jeho práce scénografa a dekoratéra je inspirována řemeslem z regionu Auvergne, odkud pochází.
Co se jeho umělecké činnosti týče, ta má osobitější charakter. Je ovlivněna umělci a uměleckými směry, kteří ho především oslovují: Ernest Pignon-Ernest, Norman Rockwell, Alfons Mucha… S touto směsicí inspirace komponuje za pomoci různých experimentálních technik, s kterými přichází do kontaktu, originální díla plné symboliky a citlivosti. Lidský přístup, který ke své tvorbě zaujímá, ho dovedl k předávání jeho dovedností a zkušeností, které nabyl (sítotisk, linoryt, kresba, malba …) a to skrze tvořivé dílny a kurzy, které s nadšením vede.
vincentchignier.com/, 25.9.2018

Vincent Chignier

rok od - do   instituce, obec, poznámka
???? - ????   Šternberk (Olomouc), Šternberk (Olomouc)

Vincent Chignier

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
2017/09/05 - 2017/09/29   Proud času, Galerie Caesar, Olomouc (Olomouc)
2019/10/01 - 2019/10/30   Aktuál 2019, Galerie Caesar, Olomouc (Olomouc)

Vincent Chignier

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2017   Proud času (Výstava autorů okruhu Galerie Caesar k 25. výročí galerie v olomoucké radnici), Galerie Caesar, družstvo pro podporu výtvarného umění, Olomouc (Olomouc)